BEDANKT!

Overzicht

Beste Bewoners van Brouwhuis en Rijpelberg,

Hier een overzicht van de afgelopen periode. Wat hebben we tot nu toe ondernomen?

Na de start van onze actie in de Loop op 20 februari 2018 j.l. zijn we met vele aan de slag gegaan om de (stank) overlast van het BZOB, de gezondheidsrisico’s als gevolg van de industrieterreinen en  het behoud van Brouwhuisse Heide verder op de kaart te zetten.

We zijn in gesprek gegaan met de Burgemeester en Wethouder. Hierna zij wij ook in gesprek gegaan met de Omgevingsdienst en haar gevolg.

Ondertussen zijn duizenden Flyers en een honderd tal Posters verspreid. De mensen reageerden enthousiast op de flyers en posters. Bewoners die wonen aan de Peeleik, Stipdonksweg en Rivierensingel hadden massaal de Posters voor de raam gehangen om duidelijk te maken dat de grens overschreden is. Zelfs mensen uit de wijk Rijpelberg hebben om posters gevraagd en deze opgehangen.

Naast het deur aan deur flyeren heeft Brouwhuis Belang bijna alle politieke bijeenkomsten bijgewoond om de potentiële bestuurders en raadsleden het probleem duidelijk te maken.

Op uitnodiging van “ditisonzewijk” is  Brouwhuis Belang in gegaan. Die bewuste zondag 18 maart 2018  zijn wij tijdens een live radio uitzending van Omroep Helmond en live Facebook uitzending, in debat gegaan om nogmaals duidelijk te maken dat het zo niet verder kan.
U kunt het debat terug vinden op onze Facebook pagina.

Het probleem van: de stank overlast van het BZOB, de gezondheidsrisico’s van de industrieterreinen en de noodzaak van het behoud van Brouwhuisse Heide voor een leefbare wijk kan niet meer genegeerd worden door de potentiele bestuurders en raadsleden.

De verkiezingen zijn inmiddels voorbij. Bewoners van Brouwhuis en ook van de Rijpelberg  hebben duidelijk haar stem laten horen. De uitkomst liegt er niet om.  We moeten nu nog even geduld hebben tot de coalitievorming heeft plaatsgevonden, voordat we weten wat de politiek aan de huidige problemen gaat doen.

 

Brouwhuis Belang

Share this...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter